Free cookie consent management tool by TermsFeed

Udomiteljstvo – Ima sreće za sve!

27.10.2023.

Odrastanje u sigurnoj i podržavajućoj obitelji iznimno je važno za rast i razvoj svakog djeteta. Kada nije moguće, nije sigurno ili nije u najboljem interesu djeteta da živi s vlastitim roditeljima, udomiteljske obitelji pružaju djetetu najbolju alternativnu skrb. Odrastajući u brižnoj i poticajnoj udomiteljskoj obitelji djeca dobivaju priliku osjetiti toplinu obiteljskog doma te sigurnost, pripadnost i podršku.

Kampanju „Ima sreće za sve!“ pokrenuo je UNICEF u suradnji s trgovačkim lancem Tommy, i uz podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskog zavoda za socijalni rad, kako bi podržao programe za povećanje broja udomiteljskih obitelji i razvoj kvalitetnog udomiteljstva, posebice u Primorskoj Hrvatskoj, ali i drugdje gdje u najvećoj mjeri nedostaje udomiteljskih obitelji.

UNICEF-ovi programi usmjereni su na jačanje kapaciteta stručnjaka iz sustava socijalne skrbi i odgojno-obrazovnih djelatnika u vrtićima i školama te podršku udomiteljima budući da je upravo podrška ono što je najviše potrebno udomiteljima i stručnjacima koji rade s udomiteljskim obiteljima. Također su usmjereni i na daljnju senzibilizaciju građana s ciljem podrške udomiteljskim obiteljima i djeci u udomiteljstvu.

 

Zanima vas što je udomiteljstvo?
Želite znati zašto su potrebni udomitelji za djecu?
Želite pružiti obiteljsko okruženje djetetu u potrebi? Razmišljate o udomljavanju djeteta?

 

Saznajte više:

 

Javite se!

Hrvatski zavod za socijalni rad
Središnja služba i Služba Grada Zagreba
Ulica Ivana Dežmana 6, Zagreb www.socskrb.hr

Telefon:

  • 01/4598-350
  • 01/4598-351
  • 01/4598-353
  • 01/4598-354
  • 01/4598-352
  • 098/178-7506
  • 098/938-2760

Mail:
korisnik100@socskrb.hr
korisnik114@socskrb.hr

Do 31. prosinca 2023. kupnjom posebno označenih proizvoda u Tommy prodavaonicama i web shopu donira se 0,15 eura, a sredstva prikupljena kroz kampanju "Ima sreće za sve" Tommy će donirati za programe jačanja kapaciteta stručnjaka iz sustava socijalne skrbi i odgojno-obrazovnih djelatnika u vrtićima i školama, kako bi podržali udomiteljske obitelji i djecu u udomiteljstvu u devet županija u kojima Tommy djeluje.

Podijeli ovu stranicu

Odaberite platformu za dijeljenje ove stranice: