Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dadilje

 

U okviru djelatnosti Hrvatski zavod za socijalni rad rješava u prvom stupnju o ispunjavanju uvjeta za obavljanje djelatnosti dadilje, te rješava u prvom stupnju o upisu dadilje u imenik dadilja i upisu pomoćnih dadilja u imenik pomoćnih dadilja. Zavod vodi registar osoba koje obavljaju djelatnost dadilje te imenike dadilja i pomoćnih dadilja.

Zavod provodi i stručni nadzor nad provedbom posebnih propisa kojima se uređuje djelatnost dadilja.

Zavod utvrđuje ispunjavanje uvjeta za obavljanje djelatnosti dadilje koja obuhvaća pružanje usluga čuvanja, brige i skrbi za djecu u dobi do 14 godina u stambenom ili poslovnom prostoru koji služi za obavljanje djelatnosti dadilje ili u stambenom prostoru roditelja.

Djelatnost dadilje može obavljati obrtnik koji ispunjava uvjete za obavljanje djelatnosti dadilje.
Poslove dadilje, koji se obavljaju u okviru registrirane djelatnosti obavlja osoba koja ispunjava osobne i stručne uvjete za obavljanje poslova dadilje, a obavlja ih kao obrtnik, odnosno kao zaposlenik obrta.

Neovisno o tome da li poslove dadilje obavlja kao obrtnik ili kao zaposlenik obrta, dadilja mora biti upisana u imenik dadilja.

Postupak ispitivanja uvjeta za obavljanje djelatnosti dadilje pokreće se na zahtjev stranke/obrtnika podnesenog Zavodu. Na temelju provedenog postupka kojim je usvojen zahtjev stranke, Zavod po službenoj dužnosti izvršava upis stranke u registar osoba koje obavljaju djelatnost dadilje.

Podijeli ovu stranicu

Odaberite platformu za dijeljenje ove stranice: