Free cookie consent management tool by TermsFeed

Pružanje usluge socijalnog mentorstva na području Hrvatske Kostajnice, Dvora, Majura, Donjih Kukuruzara i Hrvatske Dubice

21.06.2024.

Na zajedničku inicijativu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Područni ured Sisak i Hrvatskog zavoda za socijalni rad - Područni ured Hrvatska Kostajnica u Sisku, 21. lipnja 2024. održan je radni sastanak o početku pružanja usluge socijalnog mentorstva na području Hrvatske Kostajnice, Dvora, Majura, Donjih Kukuruzara i Hrvatske Dubice. Radi se o novoj socijalnoj usluzi koja je definirana Zakonom o socijalnoj skrbi, a čije je provođenje definirano Protokolom o suradnji Hrvatskog zavoda za socijalni rad i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u pružanju usluge socijalnog mentorstva.

Na sastanku su sudjelovale predstojnica Područnog ureda HZZ Sisak ​​​Irena Bušić, rukovoditeljica Odjela za tržište rada Vesna Cerovski, voditeljica Područnog ureda HZSR Hrvatska Kostajnica  Dijana Vuković i socijalna mentorica Kristina Paul.

Dogovoren je početak provođenja usluge socijalnog mentorstva za prvih 13 korisnika zajamčene minimalne naknade s područja Dvora i Hrvatske Kostajnice.

Dogovoreni su zajednički koraci u osnaživanju i usmjeravanju korisnika zajamčene minimalne naknade kako bi se aktivirali na tržištu rada, zaposlili ili uključili u obrazovanje te se bolje socijalno integrirali u zajednicu. Osim aktivnosti vezanih uz suradnju i način razmjene informacija o korisnicima usluge socijalnog mentorstva dogovoren je način praćenja faza pružanja usluge socijalnog mentorstva i stručne podrške mentoriranim osobama.

Podijeli ovu stranicu

Odaberite platformu za dijeljenje ove stranice: