Free cookie consent management tool by TermsFeed

U Vrbovcu održano predavanje "U potrazi za domom"

27.03.2024.

U prostorijama Grada Vrbovca održano je predavanje „U potrazi za domom“ namijenjeno svim udomiteljima i građanima zainteresiranima za temu udomiteljstva.

Na predavanju je dr. sc. Sunčana Kusturin predstavila temu svog doktorskog rada „Kvaliteta života mladih nakon iskustva institucijske skrbi“ koje je nastalo na temelju istraživanja provedenog s 15 mladih (7 mladića i 8 djevojaka) u dobi od 24 do 30 godina s iskustvom institucijske skrbi. Osnovna svrha istraživanja bila je kreirati smjernice za unapređenje sustava zaštite i zbrinjavanja djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji bi se temeljio na korisničkoj perspektivi.

"Dubinsko razumijevanje i poštivanje predstavljenih smjernica zapravo su preduvjeti za bilo kakav daljnji razgovor o unapređenju skrbi i/ili za kreiranje politika i prakse socijalnog rada za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi", smatra autorica.

Dobivene spoznaje oblikovane su kao poruke mladih i upućene su svima koji na bilo koji način utječu na živote mladih s iskustvom skrbi.

 

 

Podijeli ovu stranicu

Odaberite platformu za dijeljenje ove stranice: