Free cookie consent management tool by TermsFeed

Promotivna i informativna akcija u Požegi

11.04.2024.

Članovi Županijskog tima za udomiteljstvo Hrvatskog zavoda za socijalni rad - Područnog ureda Požega i Obiteljskog centra organizirali su promotivnu akciju dijeljenja letaka i informiranja građana o udomiteljstvu. Cilj promocije je dati građanima informacije o tome na koji se način baviti udomiteljstvom, tko sve može postati udomitelj i koje su prednosti smještaja djeteta u ovakav oblik skrbi.

Udomiteljstvo je oblik skrbi izvan vlastite obitelji kojim se djetetu osigurava smještaj i skrb u udomiteljskoj obitelji. Smještaj u udomiteljsku obitelj potreban je djeci koja ne mogu ostati u svojoj obitelji jer im prijeti opasnost za život, zdravlje i razvoj.

Požeško-slavonska županija ima ukupno 24 udomiteljske obitelji od koji su samo četiri tradicionalne udomiteljske obitelji u kojima su smještena djeca koja se izdvajaju iz svoje obitelji zbog razloga koji ugrožavanju njihovo zdravo i sigurno odrastanje. Potrebe su veće od toga, stoga se ovakvim akcijama građanima žele približiti informacije o tome kako postati udomitelj, na koji način udomitelji skrbe o djeci, starijim i nemoćnim osobama te kakvu podršku mogu dobiti.


TIM ZA UDOMITELJSTVO ŽUPANIJSKE SLUŽBE POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE
udomiteljstvo@hzsr.hr
099/1638-115

 

Podijeli ovu stranicu

Odaberite platformu za dijeljenje ove stranice: